‘De Loserpapa’ laat op indringende wijze de strijd van een gescheiden vader om zijn kinderen zien. Je voelt de machteloosheid en het onrecht wanneer Yves, de hoofdpersoon in het verhaal, te maken krijgt met de grillen van zijn psychisch zieke ex en het rechtssysteem dat – ondanks haar stoornis – volledig op haar hand is. Langzaam maar zeker verliest Yves grip op de situatie en raakt hij steeds verder verwijderd van zijn kinderen.
Iedereen die wil begrijpen hoe het kan dat duizenden scheidingskinderen per jaar uiteindelijk het contact met een van hun ouders – bijna altijd de vader – verliezen moet ‘De Loserpapa’ lezen. Professionals in het bijzonder: advocaten, mediators, medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, (jeugd)hulpverleners en familierechters! Bij een complexe scheiding met een langdurige strijd tussen de ouders ligt ouderverstoting op de loer. Dit wordt bijna altijd veroorzaakt door een psychisch zieke ouder die niet alleen het betrokken kind, maar de hele omgeving manipuleert.
Gescheiden vaders die hier net als Yves uit ‘De Loserpapa’ mee te maken krijgen – en dat zijn er veel meer dan we denken – staan er in Nederland alleen voor en trekken bijna altijd aan het kortste eind. Ze moeten lijdzaam toezien hoe de moeder haar eigen kinderen geestelijk vergiftigd en zodanig tegen hun vader opzet dat ze hem uiteindelijk niet meer willen zien. De instanties, het rechtssysteem en de politiek doen niets, ze staan erbij en kijken ernaar…